Wie is Jos Van Meer?
 

Ik ben op een druilerige winterdag geboren in 1949 te Vilvoorde. Hoe kwam ik in de muziek terecht?
Wel, ik woonde met mijn ouders in Destelbergen toen ik in een plaatselijke jeugdclub mijn eerste stappen als DJ plaatste, het moet 1966 geweest zijn. Vanaf 1972 draaide ik plaatjes in diverse dancings (oa de keten King Dancing). Een paar jaren later kwamen de eerste vrije radio's opduiken, in die tijd was dit nog illegaal. Ik kende meerdere invallen van de BOB waarbij telkens mijn  collectie in beslag werd genomen, een massa geld weg.
Ik doe dus eigenlijk bijna 40 jaar radiowerk.
In 1982 deed ik mijn examen bij Sabam, als auteur. Ik slaagde, maar kwam met mijn teksten niet aan de bak. Op een dag leer ik Eveline Cannoot kennen en schrijf voor haar 'Geluk zet je zorgen opzij'. Dat was de doorbraak want kort nadien schrijf ik mijn eerste nummer voor Danny Fabry (Volare). Ik schreef al voor zo'n 40 Vlaamse artiesten.
Mijn dagen vul ik met radioprogramma's opnemen en teksten schrijven. Buiten 'Weer of geen weer'  (www.weerofgeenweer.be) presenteer ik nog De Vlaamse Top 15, De Vlaamse Tipparade, Vlaanderen Boven en doe op zaterdag het programma 'Muziekmozaïek' op Radio Oost-West te Wingene.
De Vlaamse Top 15 heeft een eigen site:  www.devlaamsetop15.be
Ik heb nu ook de muziek en tekst geschreven voor de nieuwe Vlaamse studioformatie JOFI. Het nummer dat 'Zomerweekjes' heet, werd eind mei 2020 uitgebracht.
Ik heb ook een eigen weekend internetradio, met name Radio Belinda. Te ontvangen op pc, iPhone, iPad en zelfs in de wagen. De site van Radio Belinda is www.radiobelinda.be
Ik ben gekend als een heel moeilijk baasje, maar denk van mezelf een goede eigenschap te bezitten, met name, correctheid. Goed is goed en slecht is slecht.
Ik heb jarenlang figuratie gedaan voor oa Familie, Aspe, Wat Als?. Ik kreeg een zeer kleine rol in twee bioscoopfilms, 'Witse' en 'Wij' , ik was er telkens pastoor.
 

 

  1.  

 

gallery/10549608_284554878415944_721670959732883476_o
gallery/danny fabry
gallery/img_0032
gallery/annie
gallery/jo hens
gallery/jan  familie
gallery/f_jwwb_nl_public_y_f_j_temp-igalpnkusxwtcrwqbjfj_image

Buiten de muziek, kruip ik in november en december in de huid van Sinterklaas en kerstman.

gallery/beirtjeshoeve 2018
gallery/jbc 1
gallery/intratuintje maldegem
gallery/intratuin kerstman 2
gallery/kerstman intratuin maldegem
gallery/sint 5
gallery/img_0099
gallery/phil hunter